Фото: скріншот з відео

БМП Bradley їдуть в Україну: США показали ефектне відео

Україна вже найближчим часом отримає від США партію БМП Bradley. Бойові машини були виділені американцями у рекордному пакеті допомоги на початку 2023 року.

Відповідне відео з'явилось у Twitter Транспортного командування американських збройних сил.

"Транспортне командування США доставляє понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів, оголошеної на початку цього року", — йдеться у повідомленні.

На відео американці показують завантаження партії американських БМП на корабель у порту Чарлстона у Північній Кароліні.

Що відомо про Bradley

Бойова машина піхоти M2 Bradley надійшла на озброєння в 1981 році після довготривалих випробувань, що тривали з 1964 року. БМП отримала власну назву на честь легендарного американського генерала часів Другої світової війни Омара Бредлі.

БМП призначена для забезпечення транспортування підрозділів мотопіхоти на полі бою, ведення ними бою з машини та вогневої підтримки їх в період та після спішування. На її базі створена бойова розвідувальна машина M3 Bradley.

Застосовувалася американськими військами у війнах в Перській затоці та Іраку.

Основу комплексу озброєння БМП становить 25-мм автоматична гармата М242 із зовнішнім приводом автоматики та двострічковим живленням, що забезпечує швидкий перехід з одного типу боєприпасів на інший. Боєкомплект гармати складається з 900 снарядів, 300 з яких (зазвичай 225 осколково-фугасних і 75 бронебійних) споряджені та укладені в башті, а ще 600 знаходяться у боєукладці в корпусі БМП. Передбачено три штатні режими ведення вогню — одиночними пострілами або чергами з темпом стрільби 100 та 200 постр./хв. Максимальна технічна скорострільність гармати — 500 постр./хв.

Bradley відрізняється порівняно високою питомою потужністю (21,3 к.с./т для базового варіанта) та низьким питомим тиском (0,52 кг/кв. см), що в сукупності з великим ходом опорних котків забезпечують машині хороші динамічні якості, уможливлюючи тісну взаємодію з танками М1 "Абрамс". БМП здатна долати водні перешкоди водою зі швидкістю до 7,2 км/год за рахунок перемотування гусениць.

Нагадаємо, Російська Федерація готує провести вибори в нещодавно окупованих українських територіях. Такі плани підкреслюють прагнення керівництва РФ представити області як складові частини окупантів.

Політика, 06.02.2023 12:42