Фото: "Укргідроенерго"

Рашисти активно мародерили на окупованих територіях перед підривом Каховської ГЕС, — Центр нацспротиву

Солдати російської армії почали активніше мародерити у Херсонській області перед терактом на Каховській гідроелектростанції. Окупанти грабували готелі та бази відпочинку в курортних містечках та селах.

Про це повідомляє Центр нацспротиву.

За даними джерела, армія РФ продовжує терор на тимчасово окупованих територіях. Зокрема на лівобережжі Херсонщині продовжується мародерство збоку військ загарбника. Напередодні підриву ГЕС вони почали активніше розкрадати майно та вивозити в бік окупованого Криму. 

Нацспротив повідомляє, що росіяни мародерили не лише на лівобережжі, також окупанти обносили готелі та бази відпочинку в курортних містечках та селах. Зокрема село Стрілкове.

Підрив Каховської ГЕС: деталі російського теракту

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", Каховська ГЕС повністю зруйнована й відновленню не підлягає. Водночас у компанії озвучили плани з побудови нової гідроелектростанції. Після деокупації ГЕС планують звести на тому ж місці. За попередніми підрахунками, на відбудову Каховської ГЕС знадобиться щонайменше пʼять років і близько одного мільярда доларів. Окрім станції, треба буде будувати мостовий і залізничний перехід.

За фактом підриву окупантами Каховської гідроелектростанції правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Також поліція відкрила справу через порушення звичаїв війни. 

Нагадаємо, підривом Каховської ГЕС загарбники хотіли шантажувати Україну. Насправді "щось пішло не за планом", і росіяни влаштували техногенну катастрофу на півдні України.Про це окупанти розповідають один одному в телефонній розмові, яку вдалося перехопити Службі безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 22:05