Робот Altals освоїв паркур

12 ЖОВТНЯ 2018 11:26

Гуманоїдний робот Atlas, розроблений американською компанією Boston Dynamics, освоїв нові складні рухи. Тепер робот може перестрибувати через перешкоди на бігу і легко забирається на багаторівневі конструкції. Відео з новими рухами Atlas опубліковано на YouTube.

Boston Dynamics показала оновлену версію свого гуманоїдного робота Atlas ще в лютому 2016 і з тих пір постійно навчає його новим складним рухам. Крім того, що робот легко утримує рівновагу завдяки численним випробуваннями з штовханням ключкою, він також може рівно долати перешкоди, виконувати зворотне сальто і навіть бігати.

У новому відео робот перестрибує через перешкоди (це, втім, показали одночасно з «забігом» роботам цього літа) і швидко підіймається на багаторівневу платформу, при цьому не втрачаючи рівноваги і використовуючи динамічні руху.

На відміну від багатьох рухомих роботів Atlas управляє не тільки ногами, але руками і торсом, в результаті чого його руху мають майже людської пластикою.

Трюк не такий вражаючий, як зворотне сальто, яке робот навчився робити без падіння ще рік тому. Падіння, втім, не проблема для Atlas: незважаючи на те, що навик правильного падіння і піднесення назад досить складний для гуманодних роботів, розробка Boston Dynamics з легкістю з ним справляється.

З інших розробок Boston Dynamics варто відзначити оновленого рік тому чотириногого SpotMini: саме він, до речі, стане першим роботом компанії, який надійде в продаж вже в наступному році.

Технології, 12.10.2018 11:26