Колаж: TrueUA

"Шахеди" знову атакують Україну: де зафіксовано ворожі БпЛА

У ніч на неділю, 18 серпня, російські окупанти атакують Україну ударними безпілотниками типу "Шахед". Ворожі дрони рухаються у напрямку центрального регіону.

За інформацією Повітряних сил Збройних сил України, безпілотники зайшли з Півночі. Спершу небезпеку було оголошено для Сумської області

О 02:27 військові повідомили, що "шахеди" зафіксовані на Полтавщині й рухаються у напрямку Черкащини.

О 04:11 БпЛА перебували на межі Полтавської та Чернігівської областей й рухалися у західному напрямку.

О 04:13 безпілотники фіксували на Кіровоградщині.

О 04:28 було оголошено загрозу застосування ворогом ударних БпЛА для Київської області.

О 05:02 військові повідомили, що група "Шахедів" спостерігається тільки у Чернігівській області.

 

Як Білорусь помагає Росії модернізувати "шахеди"

За інформацією Центру національного спротиву, Білорусь надає свої потужності військово-промисловому комплексу Росії для війни проти України. Білоруси допомагають російським загарбникам "модернізовувати" іранські безпілотники. Зокрема, на одному із Гомельських заводів був налагоджений процес фарбування "шахедів" у чорний колір для маскування під час нічних запусків.

"Ідеться про імпортовані з Ірану Shahed 136. Їх фарбування відбувається в Білорусі, щоб не перевантажувати виробництво Єлабузі, де росіяни збирають "шахеди" за іранською технологією", — зазначали у Спротиві.

Нагадаємо, вночі 17 серпня російська армія також атакувала Україну ударними безпілотниками. Крім цього, ворог поцілив крилатою ракетою "Іскандер-К" по Сумах. Протиповітряній обороні вдалось збити усі ворожі "шахеди". Зокрема, ППО працювала у Миколаївській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Київській областях. У Києві внаслідок падіння уламків збитого російського дрона спалахнула пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2024 03:27