Фото: Pixabay

Сенат США провалив голосування за законопроект про кордон та допомогу Україні

Сенат Сполучених Штатів Америки 7 лютого не проголосував за законопроект щодо посиленням міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Про це повідомляє The Washington Post.

Для підтримки законопроекту потрібно було щонайменше 60 голосів, але він набрав всього 49 голосів. Даний проект закону про безпеку кордонів передбачав виділення 118 мільярдів доларів. Понад 60 мільярдів мали виділити на допомогу Україні, ще понад 14 мільярдів — Ізраїлю.

Зазначається, що проти законопроекту проголосували лідери демократів та республіканців у Сенаті — Чак Шумер та Мітч МакКоннелл. Водночас провальне голосування за дані ініціативу прогнозувалося ще раніше, оскільки його відмовилися підтримувати республіканці.

Тепер лідер більшості в Сенаті Чак Шумер має винести процедурне голосування щодо пакета екстреної допомоги для Ізраїлю та України, в якому скасовується угода про кордон.

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Своєю чергою президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.02.2024 23:18