Колаж TrueUA

Сенат США може окремо розглянути пакет законів про кордони та зовнішню допомогу Україні

Лідер республіканців у Сенаті Сполучених штатів Америки Мітч Макконнелл вважає, що пакет законів про імміграцію та міжнародну допомогу, зокрема Україні, не стане законом через опозицію спікера Палати представників Майка Джонсона та занепокоєння серед республіканців у Сенаті.

Про це повідомляє CNN.

"У нас була дуже серйозна дискусія про те, чи може цей проєкт коли-небудь стати законом, і спікер дав нам чітко зрозуміти, що він не стане законом", зазначив він.

За словами Макконнелла, Сенату необхідно змінити курс щодо пакета законів про національну безпеку та зосередитися на наданні зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

"Є й інші частини цього проекту, які також є надзвичайно важливими: Україна, Ізраїль, Тайвань. На мою думку, ми все ж таки повинні займатися рештою питань, крім кордону, тому що це важливо. Не те, що кордон не важливий, але ми не можемо досягти результату", вважає Макконнелл.

На його думку, законодавці повинні рухатися саме в цьому напрямку, а лідер сенатської більшості від демократів Чак Шумер має вирішити, як переформулювати це питання.

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Своєю чергою президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.02.2024 13:48