Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Джонсон жорстко розкритикував новий законопроект Байдена щодо допомоги Україні

Керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Про це заявив спікер Палати представників США Майк Джонсон.

"Я бачив багато що. Цей законопроект іще гірший, ніж ми очікували, та навіть близько не підійде до того, щоби покласти край прикордонній катастрофі, яку створив президент", — зазначив він.

За його словами, навіть провідний парламентер від демократів заявив, що, згідно з цим законопроектом, "кордон ніколи не закриється".

"Якщо цей законопроект потрапить до Палати представників, він буде мертвий після прибуття", — наголосив він.

Напередодні в Сенаті опублікували новий законопроект, який поєднує допомогу Україні, Ізраїлю та коштів на зміцнення кордону з Мексикою. Згідно з документом, загальна сума коштів, що виділяються, становить 118 мільярдів доларів, з них на допомогу Україні передбачено 60 мільярдів доларів, ще близько 14 мільярдів доларів — для підтримки Ізраїлю, на захист кордонів США — 20,23 мільярда доларів.

Раніше президент США Джо Байден запропонував Конгресу виділити 106 мільярдів доларів на допомогу Україні й Ізраїлю. Але досі відповідного закону не ухвалили. У Конгресі США тривають суперечки щодо подальшого фінансування допомоги Україні. Питання блокують республіканці, вимагаючи ухвалити імміграційне законодавство. На початку січня у Білому домі заявили, що допомога Україні призупинена до схвалення Конгресом нового фінансування.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня стало відомо, що Палата представників США планує провести голосування щодо законопроекту про допомогу Ізраїлю без України. Сума пакету — понад 17 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.02.2024 10:57