Терористи «Боко Харам» викрали понад тисячу дітей

14 КВІТНЯ 2018 09:46

На північному сході Нігерії бойовики «Боко Харам» як і раніше нападають на школи, викрадають дітей, вбивають їх, ґвалтують і використовують в якості терористів-смертників. З 2013 року ця угрупування захопило понад тисячі дітей. У ЮНІСЕФ закликали покінчити зі злочинами проти нігерійських дітей. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

У квітні 2014 року терористи «Боко Харам» викрали 276 учениць ліцею в місті Чібок. Понад сотні жертв цього нападу досі не звільнені, і про їхню долю нічого не відомо.

«Четверта річниця викрадення дівчаток в Чібоке - це зайве нагадування про те, що діти на північному сході Нігерії, як і раніше стають жертвами широкомасштабних нападів ...», - сказав представник ЮНІСЕФ в Нігерії Мохамед Малік Фолл.

За його словами, діти «піддаються жорстокому насильству в власних будинках, школах і громадських місцях».

Нещодавній напад на школу в Дапчі, в результаті якого загинули п'ять дівчаток, знову говорить про те, діти, що живуть на північному сході Нігерії, ніде не можуть відчувати себе в безпеці.

«Діти мають право на освіту і захист, а класні кімната повинні бути безпечним місцем», - заявив представник ЮНІСЕФ. Він засудив звірства терористів по відношенню до дітей, назвавши їх атаки «кричущими» злочинами.

Після початку конфлікту на північному сході Нігерії - приблизно дев'ять років тому - бойовики вбили 2 295 педагогів і зруйнували будівлі 1400 шкіл.

У Дитячому фонді ООН закликали покінчити з нападами на школи і забезпечити захист дітей та їх вчителів.

Світ, 14.04.2018 09:46