Фото:Préfet de Normandie et de la Seine-Maritime/Х

У Франції горить Руанський собор: вогонь охопив шпиль (відео)

У четвер, 11 липня, у Франції спалахнула масштабна пожежа у Руанському соборі. Він належить до культурної спадщини країни.

Про це у соцмережі Х повідомила префектура Нормандії і Приморської Сени.

"Пожежа на шпилі Руанського собору. Собор евакуювали. На місці працюють екстрені служби. Встановлено охорону по периметру", — заявила місцева влада.

На місці працюють 63 вогнеборці, залучені 33 пожежні машини. Причину пожежі у префектурі не уточнили. Проте на момент займання на шпилі собору проводилися роботи.

Що відомо про Руанський собор

Готичний собор розташований у місті Руан. Він є кафедральним собором архієпископа Руана та Нормандії, місце коронації та поховання нормандських герцогів. Належить до числа пам'яток національної спадщини Франції. З 1876 до 1880 року був найвищою будівлею світу (151 метр), поступившись цим титулом Кельнському собору.

Найдавнішою частиною собору є північна вежа (вежа Сен-Ромен), побудована 1145 року. Вона повністю вигоріла 1 червня 1944 року після бомбардувань. Південна вежа (Масляна вежа) була побудована 1485 року. Неф було споруджено 1200 року.

Шпиль Руанського собору, один із найвищих у Європі, був урочисто відкритий у 1876 році замість попереднього, знищеного під час пожежі у 1822 році.

Нагадаємо, 11 липня в Підмосков’ї спалахнула чергова пожежа. Цього разу горить цех з виробництва керамічних плит. Вогонь охопив уже понад 2 000 квадратних метрів, обвалився покрівля. Площа самої будівлі — 8 000 квадратних метрів, вогонь швидко поширюється

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.07.2024 16:22