Фото: Міноборони

У Міноборони розповіли, як поліція та ЗСУ перевірятимуть військкомів

Керівники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки проходитимуть спеціальну перевірку. Їх перевірятимуть правоохоронці та силовики на доброчесність та ефективність.

Про це заявив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк в ефірі телемарафону. Він повідомив, що отримав завдання від президента щодо створення робочої групи.

"Це важливе питання сьогодення, бо в інфопросторі дуже багато негативу про діяльність територіальних центрів комплектування. Тому робоча група створена. Вона включає силовий блок — це Національне агентство з питань запобігання корупції, Державне бюро розслідувань, Служба безпеки України, Національна поліція, які будуть перевіряти свої питання — від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до порушення чинного законодавства", — заявив Павлюк.

Також створена група від Збройних сил, яка буде аналізувати виконання завдань, яка буде приймати відповідну інформацію від людей, аналізувати її. Павлюк зазначив, що якусь дуже глобальну перевірку вони, ймовірно, зробити не зможуть, але зможуть визначити, "наскільки той чи інший керівник відповідає вимогам".

Правоохоронці визначатимуть, наскільки декларації військкомів відповідають реальному способу їх життя, а представники ЗСУ — як працює цей комісаріат, як виконує задачі і які є скарги на його роботу. Павлюк також зазначив, що з 203 голів ТЦК тільки за цей рік 25 вже замінили з різних причин. 

Нагадаємо, начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова звільнили із посадиНещодавно журналісти оприлюднили розслідування, в якому вказувалося, що Євген Борисов придбав наприкінці 2022 року на іспанському курорті Марбелья віллу вартістю майже чотири мільйони євро. Як стверджується, нерухоме майно він зареєстрував не на себе, а на свою матір-пенсіонерку. Відзначимо, Володимир Зеленський наказав звільнити з посади одеського військкома Євгена Борисова, якого підозрюють в продажі "білих квитків". 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.06.2023 22:46