Фото: "АрміяInform"

У Повітряних силах пояснили, чому Росія вранці вдарила дронами по Хмельниччині

Вранці 15 вересня Росія з допомогою БпЛА намагалася атакувати Хмельницьку область. У Повітряних силах пояснюють, що окупанти вважають, що саме там знаходяться бомбардувальники з далекобійними британськими ракетами Storm Shadow.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. Він зазначив, що ціль росіян — або аеродром, або місце базування бомбардувальників. 

"Зрозуміло, що шукає ворог, де командувач сховав наші бомбардувальники після подій, які відбувалися нещодавно в нашому морі біля Криму", — сказав він.

За словами Ігната, росіяни змістили час атак. Щоправда, це лише допомогло захисникам, адже під час роботи вранці у мобільних груп є більше шансів вдало відпрацювати по ворожій цілі. 

"Вони зазвичай роблять пуски від 22:30 — 22:50. Далі кілька хвиль — аж до 04:00. Вранішня атака дозволяє краще відпрацьовувати мобільним вогневим групам. Коли світла пора доби, то ціль стає візуально видима", — пояснив речник.

Нагадаємо, вранці 15 вересня Росія атакувала Хмельницьку область безпілотниками. Усього було зафіксовано пуски 17 ударних БпЛА, які різними маршрутами рухались у напрямку Хмельниччини. Усі - знищено протиповітряною обороною. Разом з тим, внаслідок збиття "шахеда" уламки впали в одному з сіл Хмельницького району. Пошкоджено 12 домоволодінь, вікна в котельні, 28 вікон в школі та лінії електропередач.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 12:46