У ТКГ почали обговорення «Плану дій» щодо Донбасу

10 ЛИСТОПАДА 2020 12:48

Черговий раунд переговорів у мінському форматі стартував у вівторок, 10 листопада, вранці. Роботу розпочали дві підгрупи Тристоронньої контактної групи, зокрема політична почала обговорення українського «Плану дій» щодо Донбасу. Про це йдеться у повідомленні офіційного Telegram-каналу української делегації у ТКГ, інформує TrueUA з посиланням на УНН.

«О 9:00 ранку, в режимі відеоконференції розпочалося засідання політичної та гуманітарної підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі», — йдеться у повідомленні.

Як вказано, порядок денний:

  • забезпечення пересування громадян України через КПВВ;
  • обмін взаємно утримуваними особами,
  • опрацювання заходів у сфері пошуку осіб, зниклих безвісти.

«Політична підгрупа обговорює «План дій», запропонований главою делегації Леонідом Кравчуком», – додали в українській делегації.

Також там вказали, що сьогодні о 8:00 ранку українська сторона відкрила для роботи КПВВ «Гнутове», «Мар’їнка», «Майорське» (Донецька область) «Станиця Луганська», «Щастя», «Золоте». «Російська сторона блокує роботу та повертає громадян на контрольований Україною бік лінії розмежування», - сказано у повідомленні.

«Переговори тривають, з'явилися позитивні сигнали, які підтримують представники ОБСЄ», – зауважили в українській делегації.

Також зазначається, що о 14:00 розпочнеться засідання економічної підгрупи та підгрупи з безпеки.

«Завтра, 11 листопада, відбудеться загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій», - зазначили у делегації.

Політика, 10.11.2020 12:48