Угорщина на боці РФ. На Закарпатті була спецоперація — Тука

28 ЖОВТНЯ 2018 09:07

З першого дня незалежності на території України існувало три регіони, які були віддані місцевим елітам на відкуп в обмін на лояльність до центральної влади — Крим, Закарпаття і Донецьк. Дві території ми фактично втратили, Закарпаття поки що ні, але я абсолютно згоден з тим, що ми втрачаємо ті території, де не було політики центральної влади. Таку думку висловив заступник глави МінТОТ Георгій Тука.

«Адекватна, з моєї точки зору. Єдине, ну якби я був на місці Павла Клімкіна, вислав цього консула наступного ж дня, а не тягнув два тижні, намагаючись змінити позицію Сіярто. Абсолютно було зрозуміло, яка це позиція, жодних дискусій і близько не буде, тим більше керівництво Угорщини посідає виключно проросійську позицію. Це була спецоперація. Яким чином треба взагалі реагувати на цю ситуацію? Подія у Береговому — тільки демонстрація частини проблеми. Власне, якби хтось не встиг викласти це відео в мережу, а просто передав спецслужбам, то ніякої реакції не було.

І тільки широкий розголос цього відео призвів до того, що довелося реагувати на те неподобство, яке ми мовчки спостерігаємо на нашій землі впродовж 15 років, а може і більше. Вважаю це неприпустимим, Україна повинна діяти більш рішуче і нікому не дозволено порушувати закони на нашій землі», – зазначив в інтерв’ю «Обозреватель» заступник глави МінТОТ Георгій Тука.

Нагадаємо, що відповідно до статті 4 та частини першої статті 25 Конституції України в Україні існує єдине громадянство. Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави то у правових відносинах з Україною він визначається лише як громадянин України.

Згідно ст. 19 Закону «Про громадянство України» підставою для втрати громадянства України є зокрема добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави.

Варто зазначити, що прецедентів з виявленням у громадян України паспортів Угорщини дуже багато. Наприклад, минулого року під час перетину кордону, прикордонники виявили громадянина України, який перетинав кордон з угорським паспортом, а повертався по українському. Як результат був складений адміністративний протокол за ст. 204-1 Кодексу про адмінправопорушення. Суд Закарпаття притягнув до відповідальності дану особу і оштрафував. Однак згодом Апеляційний Суд Закарпатської області скасував штраф місцевому мешканцю, таким чином підтвердив можливість громадянина України при перетині кордону двома паспортами.

У серпні цього року Львівський Апеляційний Адміністративний суд визнав рішення попередньої інстанції не дійсним та знову притягнув до відповідальності громадянина України з двома паспортами.

Таким чином виникає питання, як три судді керуючись у своїх діях Законами України виносять протеричиві  рішення в одній справі. Чи це рішення є прецедентом, який дозволить співробітникам Держприкордонслужби при виявленні у громадян паспортів іншої країни, складати протокол про адміністративні порушення та бути впевненими, що Судова влада поважає закон і працює разом з ними, а не проти них.

Політика, 28.10.2018 09:07