Фото: Twitter Вадима Омельченка

Україна і Франція домовляються про новий пакет допомоги: що можуть отримати ЗСУ

Україна веде перемовини з Францією щодо нового пакету військової допомоги. Зокрема, йдеться про постачання далекобійних ракет та засобів протиповітряної оборони.

Про це в інтерв’ю Lb.ua заявив посол України у Франції Вадим Омельченко. Він наголосив, що наразі йдуть перемовини щодо далекобійних ракет та засобів протиповітряної оборони.

"І ще одна актуальна потреба — запчастини, бо все, що нам поставили, посилено експлуатується і зношується. Ми з Францією вже працюємо над розв'язанням цієї проблеми", — сказав дипломат.

Зазначимо, ще у липні президент Франції Еммануель Макрон на відкритті саміту НАТО у Вільнюсі заявив, що його країна ухвалила рішення передати Україні далекобійні ракети SCALP для підтримки контрнаступу Сил оборони.

Нагадаємо, станом на серпень шість тисяч українських військових пройшли навчання у Франції. Процес відбувається у рамках плану підготовки бійців Збройних сил України в цій країні у 2023 році. До кінця року у Франції завершать підготовку ще більше українських солдатів. Деякі військові ЗСУ також проходили навчання у Польщі за підтримки Парижа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 10:59