Фото: Генштаб ЗСУ

Скільки українських військових підготувала Франція: міноборони оприлюднило цифри

Станом на серпень шість тисяч українських військових пройшли навчання у Франції. Процес відбувається у рамках плану підготовки бійців Збройних сил України в цій країні у 2023 році.

Таку заяву зробив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, пише Var Matin. За його словами, Париж справляється із цим планом.

Міністр наголосив, що до кінця 2023 року у Франції завершать підготовку ще більше українських солдатів, і додав, що деякі військові ЗСУ також проходили навчання у Польщі за підтримки Парижа.

"У серпні ми досягли поставленої на рік мети навчання шість тисяч українських солдатів, розподілених між Францією та Польщею", — заявив Лекорню.

Очільник міноборони Франції також звернув увагу, що контрнаступальним операціям ЗСУ "потрібне нове покоління солдатів, яких потрібно навчати".

Нагадаємо, у США розглядають варіант, що Україна може не досягти цього року вирішального успіху у війні з Росією. На думку аналітиків, нове озброєння наступної весни зможе змінити баланс сил на користь Збройних сил України.

Своєю чергою американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 07:28