Фото: Генштаб

У США спрогнозували, коли Україна зможе остаточно переламати хід війни

У США розглядають варіант, що Україна може не досягти цього року вирішального успіху у війні з Росією. На думку аналітиків, нове озброєння наступної весни зможе змінити баланс сил на користь Збройних сил України.

Про це пише Wall Street Journal.

На думку експертів, нинішній наступ ЗСУ мінними полями і прорив оборони росіян може тривати ще багато місяців. Хоча удар ЗСУ, як йдеться в матеріалі, який кардинально змінить ситуацію, все ще можливий у найближчому майбутньому, проте воєначальники та політики намагатимуться підготувати Україну до наступної фази затяжного конфлікту. Аналітики прогнозують розвиток подій вже на наступний рік. 

"Американські та інші західні офіційні особи сподівалися, що значний український прорив може завдати російським силам таких втрат, що вже цієї зими російський диктатор Володимир Путін сяде за стіл переговорів для предметної розмови про врегулювання. Однак, шанси на це зараз здаються "незначними". Росія нарощує в Україні і чисельність особового складу, і потужність оборони", — йдеться у статті.

Наразі мета Києва, на думку авторів, полягає в тому, щоб нинішній наступ виявився досить успішним і показав як громадянам України, так і союзникам, що військова допомога була не марною і має продовжуватися.

"Навіть якщо прориву до кінця літа не станеться, Україна може продовжувати наступ до зими. Але навіть попри те, що дощ і сніг ускладнюють дії важкої техніки, ЗСУ показують більшу ефективність, діючи невеликими підрозділами навіть із легшою технікою", — пишуть у WSJ.

Нинішні спроби України, зазначають у матеріалі, використати для наступу європейські танки та бронетранспортери США "не мали успіху", але до весни наступного року у Києва буде ще більше західної техніки та досвідченіші екіпажі для неї.

"До середини наступного року Україна вже матиме можливість використовувати у війні винищувачі F-16. Посилюється тиск на Вашингтон щодо надання ЗСУ ракет великої дальності ATACMS та на Німеччину щодо крилатих ракет Taurus. Крім того, розглядаються варіанти озброїти F-16 високоточною далекобійною зброєю, яка дозволить їм завдавати важкої шкоди росіянам, не входячи в зону досяжності їхніх систем ППО", — пишуть журналісти.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів журналісти встановили понад 1300 нових імен російських солдатів, яких було знищено на фронті в Україні. Всього до поіменного списку вбитих солдатів армії Росії, який склали журналісти, входить 30 003 імені. При цьому журналісти наголосили, що реальна кількість убитих російських військових значно вища.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2023 23:42