Фото: Андрій Єрмак

В Авдіївці батьки кілька місяців переховують від евакуації єдину дитину у місті

У місті Авдіївка Донецької області, за офіційною інформацією, залишається родина, яка переховує одну дитину. Її не можуть знайти вже декілька місяців.

Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. За його словами, дитину від евакуації переховують батьки:

"Останній місяць ми навіть батьків не бачимо, десь вони дуже сильно ховаються. Це вже наче шпигунські пристрасті, але, на жаль, знайти її не вдається поки".

До пошуків залучили поліцію і волонтерів, проте поки що — безуспішно.

"Іноді вже думаємо "може вони виїхали самі", але жодного підтвердження, що дитина перебуває десь у більш безпечному місці немає. Тому пошуки тривають", — розповів Барабаш.

Нагадаємо, найближчим часом з Авдіївки Донецької області спробують евакуювати все цивільне населення. Це пов'язано із постійними обстрілами міста та непридатною для життя інфраструктурою.

Кабінет міністрів України схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Підставою для цього відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Раніше ми писали, що наприкінці березня унаслідок удару по Авдіївці загинув п'ятирічний хлопчик, матір якого навідріз відмовила від евакуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 17:10