Фото: Pexels

В Україні масштабна повітряна тривога: військові назвали причину

У четвер, 20 липня, ввечері на усій території України оголосили повітряну тривогу. У Росії зафіксовано зліт носія ракет "Кинджал".

За даними Повітряних сил ЗСУ, існує ракетна небезпека на всій території України.

"Зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області", — повідомили військові.

Наразі карта повітряних тривог має такий вигляд:

мапа тривог

Мапа повітряних тривог з сайту alerts.in.ua

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, що рашисти три дні поспіль масовано обстрілювали Одещину й Миколаївщину. Так, 18 липня рашисти атакували Одесу шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря. Уламки збитих ракет та вибухова хвиля пошкодили обʼєкти портової інфраструктури й кілька приватних будинків. Одна людина отримала поранення. А у Миколаєві 18 липня внаслідок обстрілу на одному з об'єктів сталася серйозна пожежа.

19 липня внаслідок обстрілу Одеси й області було багато травмованих, постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Майже три тисячі людей в області залишилися без світла.

У ніч на 20 липня російські загарбники знову атакували територію України. Під ударом ворожих цілей опинилися порти, причали, житлові будинки й торгові мережі. За даними військових, загалом противник випустив 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 23:14