Вбивця у Таїланді розчленував українську модель: що видало злочинця (фото)

У готелі в Бангкоку (Таїланд) розчленували 24-річну модель з України Альону Савченко. У вбивстві підозрюють 25-річного Яна Єжи Лагоду-Філіппова — британського бізнесмена з Польщі.

Про це повідомляє The Sun.

За даними видання, Лагода-Філіппов мав рекламний бізнес, зареєстрований у Лондоні, українка раніше робила для нього фотосесії.

Ще 29 квітня пара заселилася до розкішного готелю Key Sathorn-Charoenraj. Згідно зі словами персоналу, вони не помітили нічого дивного у поведінці двох людей. Камери відеоспостереження зафіксували, як пара сміялася і жартувала в коридорі, коли вони прямували до свого готельного номера на 32-му поверсі. Після цього дівчину ніхто не бачив, а Лагода-Філіппов 15 травня поспіхом покинув апартаменти. Це викликало підозри в охоронців готелю.

Фото: The Sun

Після цього Лагода-Філіппов зупинив таксі, за кермом якого був 56-річний Сурачай Сабайбанг: він наказав відвезти його до "будь-якого казино". Таксист стверджує, що під час поїздки його пасажир використовував додаток Google Translate: бізнесмен дізнавався, як розрізати тіло Альони.

Згодом водій таксі висадив пасажира та зателефонував до готелю, працівники якого знайшли понівечене тіло української моделі на ліжку в апартаментах.

"Її обличчя було закривавлене, а голова частково відрізана глибоким порізом від шиї до лівого плеча. Ліва рука жертви також була відрізана по зап'ястя, а на грудях лікарі швидкої допомоги виявили ножове поранення. Поруч із тілом поліцейські виявили закривавлену пилу довжиною 2 фути, куплену в сусідньому будівельному магазині", — йдеться у дописі видання.

Згідно з висновками поліції, дівчина була мертвою щонайменше дві доби. Громадянина Польщі затримали в понеділок увечері на прикордонному пункті пропуску Араньяпратхет, що за 135 миль у провінції Са Каео.

Підполковник поліції Понгпун Фонхарн прокоментував затримання злочинця: "Підозрюваний поводився дуже спокійно, коли його заарештували. Було близько четвертої години ранку, коли його спіймали. Він випив кави, як зазвичай, у своїй камері, і почав робити зарядку, ніби це була його звичайна ранкова рутина. Він нічого не казав".

Повідомляється, що наразі триває розслідування вбивства.

Нагадаємо, у Чернігівській області затримали фігурантів, які підозрюються у вбивстві родини із Київської області. Злочинці позбавили життя 30-річного чоловіка, 28-річну жінку та їхнього чотирирічного сина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.05.2023 22:43