Фото: Нацполіція

Виготовляли 40 тисяч пачок на добу: у Вінниці ліквідували підпільний тютюновий цех

У Вінниці правоохоронці ліквідований підпільний тютюновий цех з прибутком у 30 мільйонів гривень на місяць.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Як встановило слідство, організували цигарковий "бізнес" четверо мешканців Вінниці. Для цього фігуранти орендували ангар на території промзони одного з районів міста. Туди зловмисники завезли й встановили промислову лінію з виробничими потужностями до 40 000 пачок на добу. До роботи у цеху ділки залучили сімох осіб — жителів Вінницької та Житомирської областей.

Правоохоронці зауважили, що нелегальний тютюновий "бізнес" приносив його організаторам до 30 мільйонів гривень прибутку на місяць, при цьому вони не сплачували жодних податків. Відтак бюджет щомісяця не доотримував близько шести мільйонів гривень.

"28 серпня оперативники ДСР та УСР у Львівській області Нацполіції спільно з детективами територіального управління БЕБ у Львівській області провели 11 обшуків на території Вінниці. В орендованому нежитловому приміщенні правоохоронці виявили підпільний цех з робітниками, які безпосередньо працювали на лінії виробництва цигарок", — йдеться у повідомленні.

У Вінниці ліквідований підпільний тютюновий цех

Фото: Нацполіція

Під час слідчих дій вилучили правоохоронці вилучили:

  • обладнання для виготовлення цигарок;
  • 8 000 пачок цигарок без марок акцизного податку;
  • 43 680 пачок готової контрафактної продукції торговельних марок "Прима", Astru та Ritm;
  • понад 3,1 тонни тютюну;
  • вантажний автомобіль для перевезення готового товару;
  • матеріали для пакування;
  • мобільні телефони та "чорнові" записи.

Загальна вартість вилученої лінії та тютюнової продукції складає близько семи мільйонів гривень.

"Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України", — резюмували у поліції.

Нагадаємо, співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальниці одного з управлінь Державної податкової служби в Івано-Франківській області. Їй інкримінують умисне внесення до декларацій свідомо неправдивих відомостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2024 20:48