Фото ілюстративне зі соцмереж

Квартира, авто та гараж: на Івано-Франківщині посадовиця податкової приховала майно на понад 5 млн грн

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальниці одного з управлінь Державної податкової служби в Івано-Франківській області. Їй інкримінують умисне внесення до декларацій свідомо неправдивих відомостей.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозрювана "приховала" трикімнатну квартиру у центрі Івано-Франківська, де довгий час проживає разом з чоловіком та донькою.

"Вартість майна, яке за документами належить матері податківиці, складає понад 2,8 мільйона гривень. Також вона не вказала даних про гараж в обласному центрі. Підозрювана задекларувала лише невеличкий будинок в одному з сіл Івано-Франківщини, де фактично мешкає її мати", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, фігурантка не вказала у деклараціях даних щодо електричного кросовера вартістю понад 2,7 мільйона гривень, яким користується її чоловік. Це авто було записане як власність племінниці її чоловіка. Так, загальна вартість незадекларованого майна складає понад 5,6 мільйона гривень. 

У ході обшуків, які провели правоохоронці у помешканні підозрюваної, було вилучено мобільні телефони та документи. Наразі слідчі повідомили фігурантці про підозру в умисному внесені до декларацій свідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 366-2 КК України). За цей злочин начальниці Державної податкової служби загрожує обмеження або позбавлення волі терміном до двох років.

"Також ДБР подано до суду клопотання щодо відсторонення її від виконання обов’язків. Суд наклав арешт на незадеклароване майно — квартиру, гараж та автомобіль", — зазначили у ДБР.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР у взаємодії з Національною поліцією повідомили про підозру директору Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації. За даними слідства, Херсонська ОДА оголосила тендер для закупівлі одягу для військових. Цей тендер через змову постачальників з посадовцем департаменту виграли обрані ним підприємці, які поставили неякісний одяг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2024 16:59