Фото: "АрміяInform"

Військові анонсують пришвидшення контрнаступу після використання ракет ATACMS

Застосування Збройними силами далекобійних ракет ATACMS прискорить український контрнаступ. Знищення потужностей ворога в його глибоких тилах, є одним з основних елементів, який забезпечує можливість українським військовим робити більш активні кроки вздовж лінії фронту

Про це під час брифінгу в Media Center Ukraine - Ukrinform повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. За її словами, використання ракет ATACMS дозволить ЗСУ просуватися вперед.

"Розуміючи, що ворог останнім часом активізував авіацію зокрема, було ясно, що потрібно атакувати ті напрямки, які забезпечують його потужності. Так і сталося, і результат очевидний. Скільки б їх не було, всі вони будуть спрямовані за адресою", — сказала Гуменюк.

Зазначимо, що українські військові вдарили ракетами ATACMS по російських військах. Це стало першим випадком, коли надана США ця зброя була використана під час війни в Україні. Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за надання далекобійних ракет ATACMS.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для російських загарбників наразі немає безпечного місця на території нашої держави. В україно-російській війні розпочалася нова глава.

Своєю чергою Білий дім офіційно підтвердив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS. Їхня дальність — 165 кілометрів.

За даними The New York Times, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки близько 20 ракет ATACMS. При цьому Сили оборони не можуть їх використовувати для атак по території Російської Федерації.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін прокоментував передачу США Україні далекобійних ракет ATACMS. Він переконаний, що ця зброя не здатна переломити хід бойових дій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 16:15