Вогненні Канари: пожежа може розгорітися з новою силою

12 СЕРПНЯ 2019 13:01

Пожежа на іспанському острові Гран-Канарія може розгорітися з новою силою через пориви вітру, попереджають рятувальні служби.

Через вогонь вже більше тисячі чоловік кинули свої будинки і перебралися в пункти тимчасового розміщення, і рятувальники кажуть, що, ймовірно, на цьому евакуація місцевих жителів ще не закінчена, повідомляє Euro News.

З вогнем минулої ночі боролися понад 200 пожежників. Їм на підмогу були відправлені близько десятка вертольотів і гідролітаків (Відео з Twitter).

Пожежа на одному з найбільших островів Канарського архіпелагу спалахнула ще в суботу. Полум'я розповсюдилося на площі близько 1000 га.

Глава місцевого уряду Анхель-Віктор Торрес побоюється, що вогонь може дістатися до муніципалітету Техеда, де через особливості місцевості боротися з вогнем буде складніше. Крім того, влада стурбована тим, що полум'я може підібратися до національного заповідника Пінар-де-Тамадаба.

Раніше Цивільна гвардія затримала передбачуваного винуватця загоряння. Ним виявився 55-річний місцевий житель. Як вважає слідство, в порушення правил безпеки, які діють в жарку погоду, чоловік скористався зварювальним апаратом.

Світ, 12.08.2019 13:01