Фото: Укргідроенерго

Як Росія вирішуватиме проблему з водою в Криму після підриву Каховської ГЕС: заява британської розвідки

Руйнування Каховської дамби в результаті підриву російськими окупантами серйозно вплинуло на основне джерело прісної води на окупованому Кримському півострові — Північно-Кримський канал.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Північно-Кримський канал забирає воду з Каховського водосховища, з водозабору, розташованого вище рівня дна водосховища. Рівень води у водосховищі, ймовірно, впав нижче рівня водозабору до 09 червня 2023 року, і вода незабаром перестане надходити до КримуЦе зменшить доступність прісної води на півдні Херсонської області та півночі Криму.

На думку британської розвідки, російська влада, ймовірно, задовольнить нагальні потреби населення у воді за допомогою водосховищ, нормування води, буріння нових свердловин і постачання бутильованої води з Росії.

"Водночас громади як на російському, так і на контрольованому Україною березі затопленого Дніпра стикаються з кризою санітарії, обмеженим доступом до безпечної води та підвищеним ризиком захворювань, що передаються через воду", — йдеться у звіті розвідки.

Звіт британської розвідки 11 червня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає. Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС загинули четверо людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 12:25