Фото: Офіс президента

Російські терористи намагаються погіршити ситуацію на Херсонщині, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що після підриву Каховської гідроелектростанції російські терористи намагаються ще погіршити ситуацію. Роблять вони це абсолютно свідомо.

Про це він заявив у відеозверненні в ніч на 9 червня.

Очільник держави наголосив, що після причиненого екоциду росіяни продовжують обстрілювати Херсон і громади області. Також вони обстрілюють точки евакуації.

"Це є вже таким проявом зла, на яке, мабуть, жодні терористи у світі, окрім російських, не йшли. Немає зараз у світі тих, хто не побачив би, що Росією керують нелюди. Нелюди, які особисто і є найбільшою катастрофою на планеті сьогодні", — повідомив Зеленський.

Президент додав, що росіяни повністю кинули напризволяще людей на лівобережній частині Херсонщини. Там уже другу добу лише розширюється катастрофа. Зеленський назвав це також абсолютно свідомим вибором російського керівництва.

Український гарант запевнив, що українська влада на всіх рівнях працює, щоб урятувати якнайбільше людей із затоплених районів.

"Евакуація триває. Всюди, де можемо витягнути людей із зони затоплення, робимо це. ДСНС, поліція, військові – молодці! Кожен і кожна, хто залучений, — я хочу вам подякувати! На нашій вільній території є присутність міжнародних організацій, конкретна допомога. Зокрема, це український Червоний Хрест та багато інших. Я вдячний кожній організації, кожному волонтеру, кожній компанії, які реально долучилися до рятувальної операції", — сказав він.

Водночас Зеленський розкритикував Міжнародний Червоний Хрест за відсутність у зоні лиха на окупованій території. Він зауважив, що "це неправильно і є просто самознищенням".

Нагадаємо, вдень 8 червня волонтери, які допомагають евакуювати людей у Херсоні, потрапили під обстріл. Російські війська обстріляли район Корабельної площі в Херсоні просто під час евакуації жителів затоплених районів. Також росіяни обстріляли будівлю школи в окупованих Олешках, де збиралися люди із затоплених домівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 00:50