Фото: Уряд Ханти-Мансійського регіону/Telegram

За росіян воює американський нацгвардієць, якого звинувачують у сексуальному насильстві над дітьми

Колишній член міської ради та військовослужбовець Національної гвардії Массачусетса Вілмер Пуелло-Мота втік зі Сполучених Штатів Америки та приєднався до армії країни-агресорки. Нацгвардійця у США розшукують у справі про сексуальне насильство над дітьми.

Про це повідомляє The Guardian.

У виданні наголосили, що 28-річний покинув країну 7 січня, за два дні до засідання суду у справі про сексуальне насильство над дітьми. Водночас цього тижня у мережі оприлюднили відео, на якому американський нацгвардієць в російському Ханти-Мансійську підписує контракт із армією країни-агресорки. 

"До підписання контракту з російськими військовими Пуелло-Мота, схоже, воював як доброволець разом із російськими військами під час захоплення Москвою українського міста Авдіївка у лютому", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у виданні зазначили, що Пуелло-Мота міг бути тим американцем, який на опублікованих у соцмережах відео "на знак дружби" встановлював прапор США на руїнах Авдіївки в лютому, коли агресор окупував місто. До того ж знайомі нацгвардійця у США впізнали його голос на відео.

На боці РФ воює американський чиновник, якого звинуватили у сексуальному насильстві

Фото: Уряд Ханти-Мансійського регіону/Telegram

За даними The Guardian, вперше американця було заарештовано ще у 2020 році. Тоді поліція Род-Айленда виявила на його телефоні відверто сексуальні зображення 17-річної дівчинки. Проте Пуелло-Мота сказав поліцейським, що думав, що дівчині 22 роки, і лише пізніше дізнався про її справжній вік.

Згодом чоловіку знову були висунуті обвинувачення, але вже у підробці та перешкоджанні судовій системі. Це відбулося після того, як він нібито сказав одному зі своїх командирів Національної військово-повітряної гвардії штату Массачусетс, що звинувачення щодо зображень сексуального насильства над дітьми в Род-Айленді були фальшивими.

Журналісти зауважили, що Пуелло-Мота є колишнім членом 104-го винищувального авіаполку Національної гвардії Массачусетса. На його сторінці у соцмережі Facebook сказано, що тепер він працює в міноборони РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія набирає в Сирії найманців для участі у військових діях проти України. Підготовка сирійців відбувається на території неподалік від міста Алеппо й аеродрому Квайрес (Kuweires).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.04.2024 19:50