Фото: ГУР

Кремль залучає найманців з Сирії для участі у війні проти України, — ГУР

Росія набирає в Сирії найманців для участі у військових діях проти України. Підготовка сирійців відбувається на території неподалік від міста Алеппо й аеродрому Квайрес (Kuweires).

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що перша партія близько тисячі найманців проходить вишкіл з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові, після чого буде доправлена на авіабазу Хмеймім, а звідти на територію Росії.

Після прибуття до країни-агресора найманці отримають російські паспорти, а потім мобілізуються до загарбницьких підрозділів.

За інформацією ГУР, рекрутинг чоловічого населення у Сирії, де панує розруха і злидні зокрема й через участь Росії у війні на території арабської республіки, Москва реалізує через туристичні фірми.

 росія вербує сирійців

Фото: ГУР

Як повідомляє українська розвідка, сирійців з російськими паспортами мобілізують до складу 5 окремої гвардійської танкової бригади (в/ч 46108).

"Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів", — наголошують у розвідці.

Нагадаємо, російські загарбники значно активізували вербування до своєї армії іноземних студентів. Тож останнім часом до полону наших воїнів усе частіше потрапляють іноземці. 

У Центрі національного спротиву зазначили, що навколо московських вишів у яких навчають іноземці, розміщено чимало реклами щодо "перспектив" військової служби. Куратори груп і російські студенти, які мають допомагати іноземцям в акліматизації, розповідають їм про фінансове забезпечення у Збройних силах Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 16:55