Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія активніше вербує іноземних студентів: як це відбувається

Російські загарбники значно активізували вербування до своєї армії іноземних студентів. Тож останнім часом до полону наших воїнів усе частіше потрапляють іноземці.

Про це повідомив Центр національного спротиву. Там зазначили, що навколо московських вишів у яких навчають іноземці, розміщено чимало реклами щодо "перспектив" військової служби. Куратори груп і російські студенти, які мають допомагати іноземцям в акліматизації, розповідають їм про фінансове забезпечення у Збройних силах Росії.

"Виявивши осіб, які мають фінансові проблеми чи гостру потребу у великих сумах коштів, вони їх скеровують у місцеві військкомати. Часто до таких студентів підсилають осіб, що викрадають у них наявні суми коштів, аби створити почуття безвиході та відчаю", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, інколи можуть вдаватися й до шантажу проти іноземних студентів. Через популярні соціальні мережі спецслужби Росії проводять таргетовану рекламу на вищезгаданих осіб щодо можливості укласти контракт.

Основним аргументом є фінанси, які можна заробити для подальшого навчання та проживання. Підготовку проводять на території навчально-методичного центру військово-патріотичної підготовки "Авангард".

"Ідею його створення підтримав особисто диктатор Володимир Путін, задля популяризації серед молоді військової та державної служби. Цей центр є складовою парку "Патріот" — масштабного мілітаристичного парку культури та відпочинку Збройних сил Росії. На території центру "Авангард" регулярно проводять мілітарні вишколи для молоді 14-17 років. Це також служить прикриттям для підготовки там іноземців", — пояснили в Центрі національного спротиву.

У середньому там проходять підготовку близько 300 іноземних осіб. За походженням це здебільшого: китайці, непальці, узбеки, єгиптяни, молдовани, шріланкійці.

Через слабке знання російської мови іноземців привчають до жестових команд і ключових слів за їх подальшої посади в окупаційному війську. На поле бою їх виводять російські офіцери та сержанти. Однак уже після віддання наказу, останні повертаються на тилові позиції.

"До іноземців у в російському війську традиційно зневажливе та недбале ставлення, їх особливо не бережуть, а їх становище можна порівняти з підрозділами, сформованими з ув’язнених", — підсумували в Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, декілька днів тому міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд зробив заяву, що Російська Федерація завербувала 200 громадян Непалу для участі у війні проти України. Уряд країни вимагає від Москви виплатити компенсації сім’ям загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 15:37