Фото : ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія завербувала на війну проти України 200 громадян Непалу: країна вимагає компенсації сім’ям загиблих

Російська Федерація завербувала 200 громадян Непалу для участі у війні проти України. Уряд країни вимагає від Москви виплатити компенсації сім’ям загиблих.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд в інтерв'ю Associated Press.

"Ми попросили РФ негайно припинити вербування непальців до своєї армії, негайно повернути тих, хто вже служить в армії, репатріювати тіла загиблих, а також вилікувати та повернути тих, хто був поранений", — заявив він.

Окремо було зазначено, що вже 14 непальців, які служили в російській армії, загинули. При цьому жодних деталей їхньої смерті не розкривають. 

За інформацією Associated Press, уряд Непалу заборонив своїм громадянам їздити в Росію з метою працевлаштування, адже багато з непальців були завербовані російською армією для участі у війні проти України. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін усіма можливими способами намагається уникнути чергової мобілізації. Зокрема, для подальшого повернення на війну в Україні намагаються завербувати ветеранів приватної військової компанії "Вагнера".

Також відомо, що Російська Федерація продовжує вербувати кубинських громадян для участі у бойових діях в Україні, можливо, у складі елітних повітрянодесантних формувань. Такий процес відбувається всупереч офіційній позиції Куби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.01.2024 19:46