Фото: konkurent.ua

Окупанти вербують на війну з Україною громадян ще однієї країни: що відомо

Російська Федерація вербує громадян Непалу у ряди своєї армії для війни проти України. Це викликало невдоволення в уряді Катманду, після того, як було вбито шістьох жителів цієї країни під час бойових дій.

Про це повідомляє Reuters.

За даними джерела, непальські солдати, яких називають гуркхами, служать британській та індійській арміям після здобуття Індією незалежності у 1947 році відповідно до угоди між трьома країнами. Маленька гімалайська країна, затиснута між Китаєм та Індією, не має такої угоди з Росією, яка вдерлася в Україну у лютому 2022 року і відтоді веде війну.

Реакція Непалу на загибель своїх громадян

Уряд Непалу повідомив у своїй заяві, що шістьох його громадян, які служили в російській армії, було вбито, не вказавши жодних подробиць.

"Уряд Непалу звернувся до російського уряду з проханням негайно повернути їхні тіла та виплатити компенсацію їхнім сім'ям", — йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ.

Наразі здійснюються дипломатичні зусилля зі звільнення одного громадянина Непалу, який служив у російській армії та потрапив у полон в Україні. Непал також закликав своїх громадян не вступати до армії будь-якої країни, яка веде війну.

Газета The Kathmandu Post процитувала Мілана Раджа Туладхара, посла Непалу в Москві, який повідомив, що 150-200 непальців були найманцями у російській армії.

Мільйони громадян Непалу зайняті на цивільній роботі, в основному як робітники на промислових підприємствах та будівельних майданчиках у Південній Кореї, Малайзії та на Близькому Сході.

Раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін усіма можливими способами намагається уникнути чергової мобілізації. Зокрема, для подальшого повернення на війну в Україні, намагаються завербувати ветеранів приватної військової компанії "Вагнера".

Також повідомлялося, що Російська Федерація продовжує вербувати кубинських громадян для участі у бойових діях в Україні, можливо, у складі елітних повітрянодесантних формувань. Такий процес відбувається всупереч офіційній позиції Куби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 18:32