Фото: armyinform.com.ua

Спокушають грошима і "безпекою": у Росії формують загони найманців для відправки в африканські країни

Росія формує загони так званих "військових інструкторів" для подальшої відправки на територію країн Африки. Серед найманців, переважно, військові з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Telegram-каналі.

"Наполегливий рекрутинг Москва проводить і на тимчасово окупованих територіях України, зокрема ― в тимчасово окупованому Криму", ― повідомили у розвідці. 

Зазначається, що контракти пропонують підписувати військовим запасу російської армії, зокрема, спеціалістам з обслуговування систем протиповітряної оборони російського виробництва, військовим морякам та деяким іншим фахівцям військово-технічної сфери. При цьому, угоди з найманцями розраховані на декілька років із місячною зарплатою, співмірною грошовому забезпеченню російських окупантів, які воюють проти України.

Також охочих приваблюють можливістю уникнути участі у війні проти України, що передбачає високі ризики смерті.

"Метою відправки відповідного контингенту Москва вбачає розширення свого впливу в Африці", ― наголошують у розвідці.

Нагадаємо, ГУР України отримало доступ до 100 гігабайтів секретних даних одного із критично важливих підприємств військово-промислового комплексу Росії — ООО "Специальный технологический центр" (СТЦ). Це російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях, зокрема, виготовляють безпілотники "Орлан" різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, іншу військову продукцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 16:58