Фото: МЗС України

У африканській Гані запрацювало посольство України

Україна започаткувала діяльність українського посольства в Аккрі, столиці Гани. Відкриття нової дипломатичної установи відбулося на виконання доручення президента України Володимира Зеленського щодо розширення дипломатичної присутності в Африці.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України із посиланням на очільника відомства Дмитра Кулеби.

"Минулоріч Президент України Володимир Зеленський поставив українській дипломатичній службі завдання відкрити нові посольства в Африці. Я радий повідомити, що перше з них уже розпочало роботу в Гані. Далі будемо відкривати наступні. Це частина нашої стратегії розвитку відносин з країнами Африки, українсько-африканського ренесансу, та протидії російському впливу у світі. Розширення дипломатичної присутності також відкриє нові можливості для української держави, бізнесу та громадян", — повідомив міністр.

Зазначається, що до призначення посла українське посольство в Гані функціонуватиме на рівні тимчасового повіреного. Установа здійснюватиме весь спектр функцій: розвиватиме політичні контакти, зміцнюватиме економічні зв'язки, надаватиме консульські послуги для українців та ганійців.  

За словами Дмитра Кулеби, наступними країнами, в яких піднімуть український прапор над новими українськими посольствами, стануть Руанда, Мозамбік, Ботсвана. Загалом Україна планує відкрити десять нових посольств в Африці.

Нагадаємо, днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів надати більше зброї для України. Крім того, він наголосив на важливості збільшення спільного виробництва озброєнь. Також міністр зазначив, що Україна продовжує сподіватися на постачання німецьких крилатих ракет Taurus.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 27.12.2023 13:00