Дмитро Кулеба. Скріншот із відео

"Будьмо братами по зброї": Кулеба озвучив важливий заклик до союзників України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів надати більше зброї для України. Крім того, він наголосив на важливості збільшення спільного виробництва озброєнь.

Про це він заявив в програмі "Репортаж із Берліна" на німецькому суспільному телебаченні.

"Україна разом із партнерами також має збільшити виробництво зброї. Вони повинні діяти разом, як військова коаліція, як брати по зброї. Ми повинні залишатися сильними, захищати Україну та захищати всю Європу", — сказав Кулеба.

Міністр також зазначив, що Україна продовжує сподіватися на постачання німецьких крилатих ракет Taurus.

"Переговори тривають. Для конструктивних дипломатичних дискусій потрібен час. Ми ведемо переговори з федеральним урядом про постачання ракет Taurus. Ми почули аргументи німецької сторони. Ми навели свої контраргументи. Розмова не припиняється", — додав Кулеба.

За його словами, початок переговорів про вступ України до ЄС міг би переконати США зробити можливим подальшу допомогу.

Як відомо, наприкінці травня 2023 року Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів. Відповідне звернення відбулося на тлі рішення Великої Британії та Франції надати Україні далекобійні ракети Storm Shadow і SCALP. Однак у Німеччині й надалі тривають дискусії щодо цього.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що Німеччина передала Україні другу систему протиповітряної оборони Patriot. ЇЇ планують розгорнути та ввести в експлуатацію до кінця цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 10:18