Фото: Pixabay

Німеччина вдвічі збільшить військову допомогу Україні у 2024 році

У 2024 році Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Йдеться про суму у вісім мільярдів євро.

Про це заявила державний міністр у європейських справах Німеччини Анна Люрманн перед засіданням Ради ЄС з закордонних справ.

"Федеративна Республіка Німеччина подвоїть військову підтримку України наступного року з чотирьох мільярдів до вісім мільярдів", — заявила вона.

Міністр також додала, що цього тижня можуть відкритися переговори щодо вступу України в ЄС. Загалом на зустрічі міністрів закордонних справ обговорюватимуть продовження підтримки України у війні з Росією.

До того ж Люрманн додала, що позиція Німеччини щодо євроінтеграції України чітка. За її словами, 26 членів ЄС дуже згуртовані в тому, що хочуть початку переговорів.

Нагадаємо, 8 грудня Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги. До нього ввійшли снаряди, безпілотними, автівки й інше.

Варто відзначити, що Німеччина — один із найбільших союзників України, який надає військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін постачає декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та новішої модифікацій, системи протиповітряної оборони IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони й інші види озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 15:46