Фото ілюстративне з відкритих джерел

Німеччина готує для України другу систему Patriot: коли її встигнуть розгорнути

Німеччина передала Україні другу систему протиповітряної оборони Patriot. ЇЇ планують розгорнути та ввести в експлуатацію до кінця цього року.

Про це повідомив Aussiedlerbote з посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца. Він зазначив під час виступу в Бундестазі, що здатність України захистити себе від численних російських повітряних атак із застосуванням дронів і ракет покращилася.

Шольц також зауважив, що Україні нададуть бронетехніку, боєприпаси та зимовий захисний одяг для Сил оборони, а також електрогенератори для подолання дефіциту електроенергії.

"Все це дуже необхідне. Тому що Росія тепер повністю поставила свою економіку на службу цій війні. Виробництво російської зброї триває повним ходом", — наголосив він.

Також німецький канцлер попередив про наслідки зниження підтримки країнами-партнерами України, яка продовжує відбивати широкомасштабну військову агресію Росії.

"Путін, як і раніше, сповнений рішучості поставити Україну на коліна у військовому плані", — сказав він.

Олаф Шольц підсумував, що російський диктатор Путін розраховує на послаблення міжнародної підтримки України.

Як відомо, перший комплекс Patriot Україна отримала від Німеччини у квітні 2023 року. Його надання відбулося після навчання українських операторів, які стартували на початку лютого.

Нагадаємо, що, за словами державного міністра в європейських справах Німеччини Анни Люрманн, 2024 року Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Йдеться про суму у вісім мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 15:51