Фото: соцмережі

Стрілянина в Празі: чи є серед постраждалих українці

Міністерство закордонних справ України відстежує ситуацію довкола стрілянини у Карловому університеті в Празі, яка відбулася 21 грудня. На даний час інформація про постраждалих українців не надходила.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Інформація про постраждалих українців наразі не надходила. Українські дипломати тримають зв'язок із чеськими правоохоронцями", — зазначив він.

За словами Ніколенка, для громадян України відкрито "гарячу" лінію посольства: +420 602 224 938.

Що відомо про стрілянину у Празі

21 грудня у Празі сталася стрілянина. Озброєний чоловік відкрив вогонь у приміщенні філософського факультету Карлового університету. Студенти й працівники забарикадувались в аудиторіях.

На даху будівлі свідки бачили озброєного чоловіка, а на місці події пролунав вибух. Згодом поліція Чехії повідомила, що стрільця ліквідували, а внаслідок інциденту є загиблі та поранені.

Водночас у рятувальній службі Праги уточнили, що, за попередньою інформацією, жертвами стрілянини на філософському факультеті Карлового університету стали 16 людей включно зі стрільцем. Ще дев'ять людей отримали серйозні поранення, п'ять-шість — поранення середньої тяжкості й ще 10 — легкі поранення.

Нагадаємо, 30 листопада у Єрусалимі невідомі відкрили вогонь біля автобусної зупинки, що розташована неподалік від в'їзду в місто. Серед жертв — 24-річна жінка. П'ятеро людей були у тяжкому стані, один — у стані середньої тяжкості, двоє отримали легкі поранення.

Також 4 листопада на Печерську у Києві в одному з готелів чоловік під час конфлікту вистрілив з травматичної зброї у людину. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.12.2023 21:59