Фото: росЗМІ

Українська розвідка отримала 100 гігабайтів секретних даних російського виробника дронів і засобів РЕБ

Головне управління розвідки України отримало доступ до 100 гігабайтів секретних даних одного із критично важливих підприємств військово-промислового комплексу Росії — ООО "Специальный технологический центр" (СТЦ).

Як інформує відомство у Telegram, це російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях, зокрема, виготовляють безпілотники "Орлан" різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, іншу військову продукцію.

"Масив переданої для ГУР МО України інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо ― йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки", — вказують розвідники.

За попередніми оцінками ГУР, вартість цих даних може становити 1,5 мільярда доларів. Наголошується, що це суттєвий удар по терористичній Москві, адже вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора.

У розвідці повідомили, що отримати закриту інформацію вдалось завдяки ефективній взаємодії з "патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа-спільноти".

Нагадаємо, раніше ІТ-армія України паралізувала роботу однієї з найбільших ERP-систем у Росії — "1С-Рарус". Через відсутність нормальної роботи бухгалтерських сервісів банки та магазини не можуть працювати на повну силу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.01.2024 01:45