Фото: соцмережі

Колапс бізнесу в Росії: українські хакери зупинили роботу однієї з найбільших бухгалтерських програм у РФ

ІТ-армія України паралізувала роботу однієї з найбільших ERP-систем у Росії — "1С-Рарус". Через відсутність нормальної роботи бухгалтерських сервісів банки та магазини не можуть працювати на повну силу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації в Telegram-каналі.

"Одна з найбільших ERP-систем у росії зупинила роботу через атаки української ІТ Армії. Клієнти не можуть використовувати бухгалтерські сервіси та працювати на повну силу. Клієнти в крамницях і на заправках не можуть здійснити оплату, бо каса не працює. А це мільйонні збитки для російської економіки", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що система "1С-Рарус" налічує 150 000 користувачів, серед яких такі технологічні гіганти та спонсори війни, як "Татнєфть" та "ВТБ". 

"Усе завдяки нашому кібервійську!" наголосив Федоров і додав, що долучитися до ІТ Армії може кожен охочий, і тим самим, "за допомогою компʼютера робити боляче російським корпораціям і бізнесам".

 ІТ Армія паралізувала роботу 1С-Рарус у Росії

ІТ Армія паралізувала роботу 1С-Рарус у Росії. Скріншот: Мінцифри

Нагадаємо, 17 грудня кібервійська ЗСУ "привітали" 15 стратегічних компаній Російської Федерації зі святом. За даними СтратКома Збройних сил України, до дня російських ракетних військ стратегічного призначення було вражено 15 сайтів компаній. Підприємства є частиною мережі, яка бере участь в інженерному забезпеченні військ РФ (виготовлення будівель і постачання деревини).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 27.12.2023 17:13