Фото ілюстративне. Джерело: korrespondent

Кібернаступ триває: ІТ-Армія зупинила роботу найбільших аеропортів Росії (відео, фото)

Українська ІТ-армія зупинила роботу великих аеропортів Росії. Пропагандистські медіа підтверджували масштабну DDoS-атаку.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. За його словами, ІТ-армія зламала російську систему бронювання авіаквитків Leonardo.

Кібератака на сайт сталася 28 вересня. Тоді російські медіа писали, що сталася DDoS-атака на сайт Leonardo. Пасажири не могли купити квитки, аеропорти — реєструвати пасажирів. Декілька рейсів перенесли.

Системою користуються понад 60 авіакомпаній, зокрема, великі компанії "Аерофлот", S7 Airlanes, а також лоукостери "Перемога". "Аврора", Red Wings і білоруська компанія "Белавіа".

"Якщо українські аеропорти не можуть працювати через війну, то чому це мають робити російські? ІТ-армія постійно прокачує скіли, поповнює свої ряди та готує нові "сюрпризи" для росіян. Перемога буде за Україною, зокрема, й у кіберпросторі", — наголосив Михайло Федоров.

Від початку повномасштабної війни українські айтівці зламують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Також атака триває і на банківський сектор. "Сбербанк", ВТБ і "Альфа-банк" повідомляли про збої в роботі сайтів та додатків.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації також хоче масштабувати успіхи від використання БпЛА на фронті та створити "Армію радіоелектронної боротьби" й "Армію роботів". Михайло Федоров зазначив, що за останній рік у сфері використання БПЛА сталася технологічна революція.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 16:46