Зберегти Британію єдиною!

30 БЕРЕЗНЯ 2018 09:23

Рівно за рік до «Брексіта» прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей почала чергове турне з метою зміцнити союз всіх чотирьох частин Сполученого Королівства - так званих «історичних країн».   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

У четвер Мей відвідала Шотландію через два дні після того, як місцевий парламент проголосував за проведення повторного референдуму про незалежність до того як королівство вийде з Євросоюзу. Але на це потрібно ще отримати згоду Лондона.  

«Брексіт» відкриває перед нами можливості, - сказала шотландцям Мей. - Я хочу, щоб ми зібралися разом, всі чотири частини Сполученого Королівства.  

Наш союз сильний, і це в наших інтересах. Об'єднавшись, ми зможемо дійсно скористатися можливостями, які нам надали в майбутньому».  

Мей обіцяє вислухати людей по всій країні і максимально полегшити для них наслідки «Брексіта».  

Після Шотландії вона має намір відвідати також Англію, Північну Ірландію і Уельс, щоб переконати їх в необхідності збереження міцного єдності.   

Три з чотирьох «історичних країн» (за винятком Англії) мають значну ступінь автономії.  

«Ми залишимо Європейський Союз 29 березня 2019 року, але наші бізнесмени і наш народ говорять нам, що вони не хотіли б, щоб розрив був раптовим.  

Ось чому так важливо, щоб ми уклали угоду з Євросоюзом про так званому періоді реалізації «Брексіта», який триватиме до 2020 року. Це дасть людям визначеність, це додасть впевненості бізнесу, заспокоїть фермерів».  

Британський уряд має намір запустити процес імплементації 50-ї статті Лісабонського договору до кінця березня 2017 року.   

19 березня Євросоюз і Великобританія домовилися про перехідний період у відносинах, який повинен початися після «Брексіта» - з 30 березня 2019 року - і триватиме до 31 грудня 2020 року.

 

Політика, 30.03.2018 09:23