Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський назвав держави, які допоможуть Україні зміцнювати флот

Під час вечірнього відеозвернення 7 липня президент Володимир Зеленський в Одесі поінформував нових міністрів оборони й закордонних справ Нідерландів, а також нового главу оборонного відомства Британії про ситуацію на полі бою. Глава держави також зміцнення про зміцнення українського флоту та протиповітряної оборони.

Текст відеозвернення з'явився на сайті президента.

Зеленський, зокрема у день Військово-морських сил Збройних сил України висловив подяку усім воїнам ВМС. 

"Сьогодні тут, в Одесі, були нові міністри оборони й закордонних справ Нідерландів, а також новий міністр оборони Британії. Поінформував їх про ситуацію на полі бою; була доповідь від командувача ВМС Неїжпапи. Будемо зміцнювати український флот і надалі разом з Британією, разом з Нідерландами — є хороші нові деталі такої нашої співпраці. Говорили сьогодні й про зміцнення ППО, це наш безумовний пріоритет, і я вдячний за готовність робити наступні кроки — зокрема по F-16", — сказав президент України.

Зеленський нагородив воїнів

"Звичайно, сьогодні ми мали честь бути тут. Я мав честь особисто нагородити наших воїнів ВМС. Тих, хто проявив себе особливо. Серед них — Герой України молодший сержант Владислав Андрущенко та хлопці, які відзначені Хрестами бойових заслуг, орденами Богдана Хмельницького та "За мужність", — сказав президент.

Глава держави також відзначив Орденом Княгині Ольги сержанта Ірину Бовщик – бойового медика 36 окремої бригади морпіхів. 

"Пишаюся кожним і кожною, хто дійсно змінює все для нашої держави — захищає державу, відкриває для України нові можливості. Б’ється заради України, працює, здобуває нашій державі міжнародну підтримку. Кожен наш спільний результат — і результат у тому числі в Чорному морі, вигнання російського флоту — це досягнення багатьох наших людей, які не зрадили й державі, і собі. Слава вам усім!", — підкреслив український лідер.

Зеленський сьогодні також відвідав воїнів, які проходять лікування й реабілітацію після поранень. Він побажав якнайшвидшого одужання та подякував лікарям, медичним сестричкам.

"Провів і нараду щодо ситуації в Одесі та області. Безпека, робота наших транспортних артерій, енергетика, соціальні питання", — додав український лідер.

Нагадаємо, недавно Володимир Зеленський заявив, що Україна сподівається отримати щось схоже на запрошення до Північноатлантичного альянсу під час саміту НАТО, який пройде у Вашингтоні протягом 9-11 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2024 21:28