Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, чого очікує від саміту НАТО у Вашингтоні

Україна сподівається отримати щось схоже на запрошення до Північноатлантичного альянсу під час саміту НАТО, який пройде у Вашингтоні протягом 9-11 липня.

Таку заяву глава держави Володимир Зеленський зробив в інтерв'ю Bloomberg.

Як зазначає видання, Зеленський лобіюватиме більше систем ППО Patriot на саміті Організації Північноатлантичного договору у Вашингтоні наступного тижня і добиватиметься більшої кількості угод з безпеки, подібних до тих, які Україна вже уклала з 20 партнерами, включаючи Євросоюз, Велику Британію, Німеччину та США. 

"Україна також хоче отримати запрошення щодо приєднання до оборонного альянсу, але ми знаємо, що не отримаємо його. Якщо ні, то ми хотіли б побачити щось схоже на запрошення", — сказав Зеленський. 

За словами українського лідера, це послужило б "знаком того, що ніхто не боїться Путіна і всі впевнені в лідерстві США".

За інформацією Reuters, що посилається на неназваного високопосадовця Державного департаменту США, під час саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, Україна може почути хороші новини. Йдеться про надання додаткових систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову зі своїм британським колегою Девідом Кемероном. Вони обговорили низки важливих і актуальних питань. Це стосувалося й майбутнього саміту НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 22:51