Девід Кемерон і Дмитро Кулеба. Джерело: "Укрінформ"

Зброя, саміт НАТО, спільна боротьба та не тільки: про що говорили міністри Кулеба та Кемерон

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову зі своїм британським колегою Девідом Кемероном. Вони обговорили низки важливих і актуальних питань.

Про це Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці в соціальній мережі у X (колишній Twitter).

За його словами, вони обговорили подальшу імплементацію "Формулу миру", підготовку до липневого саміту НАТО у Вашингтоні та постачання зброї в Україну.

Очільник зовнішньополітичного відомства України зауважив, що подякував колезі за підтримку, спільні зусилля та досягнення.

"Ми обидва віримо, що українсько-британське партнерство перебуває на підйомі та буде лише міцнішати", — зазначив Кулеба.

Раніше ЗМІ повідомляли, що між представниками Північноатлантичного альянсу тривають обговорення про те, наскільки рішучим має бути формулювання рішення саміту НАТО у Вашингтоні стосовно майбутнього членства України.

За даними співрозмовників CNN, США та Німеччина пропонують включити в рішення саміту формулювання про те, що Україна має "міст" до членства в НАТО — аналогічна формула є в нещодавно підписаній американсько-українській безпековій угоді.

Натомість Велика Британія та деякі країни Центрально-Східної Європи підтримують запропоноване генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом формулювання про "незворотний шлях"до Альянсу.

Нагадаємо, що 29 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у панельній дискусії в межах Дубровницького форуму в Хорватії. Він наголосив, що війна має завершитися досягненням справедливого та тривалого миру, який принесе розуміння усім країнам світу про потенційні наслідки акту агресії проти суверенної держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 19:35