Фото: Дмитро Кулеба\X

Кулеба обговорив із помічником держсекретаря США надання додаткових систем Patriot Україні

У суботу, 29 червня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О’Браєном. Зустріч відбулася у хорватському Дубровнику.

У своєму дописі в соцмережі X очільник МЗС розповів, що питання надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони Patriot стало основною темою розмови. 

"Ми позитивно відзначили досягнутий прогрес і скоординували подальші кроки на цьому напрямі. Ми також обговорили спільні зусилля щодо надання Україні додаткової зброї та боєприпасів", — зазначив Кулеба. 

За словами Кулеби, на зустрічі також йшлося про спільні зусилля щодо надання Україні додаткової зброї та боєприпасів і майбутній саміт НАТО у Вашингтоні.

"Ми високо цінуємо останні критичні рішення США щодо підтримки українських ударів по військових об’єктах в Росії, надання пріоритету Україні у поставках боєприпасів для протиповітряної оборони, а також роботу із третіми країнами з метою зміцнення обороноздатності України", — резюмував Кулеба.

Нагадаємо, 29 червня Дмитро Кулеба взяв участь у панельній дискусії в межах Дубровницького форуму в Хорватії. Він наголосив, що війна має завершитися досягненням справедливого та тривалого миру, який принесе розуміння усім країнам світу про потенційні наслідки акту агресії проти суверенної держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.06.2024 19:30