ППО для України. Джерело: mil.in.ua

На саміті НАТО будуть хороші новини для України, — ЗМІ

Під час саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, Україна може почути хороші новини. Йдеться про надання додаткових систем протиповітряної оборони.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters. Журналісти посилаються на неназваного високопосадовця Державного департаменту США.

Він розповів виданню, що його країна розраховує зробити декілька нових заяв про протиповітряну оборону для України під час саміту НАТО.

"Ви чули, що українці прагнуть отримати додаткові Patriot чи аналогічні системи. І я думаю, у нас є для них додаткові добрі новини на цьому фронті", — наголосив він.

Детальніших подробиць джерело видання не розкрило. Однак натяк є цілком зрозумілим. США продовжуватимуть військову підтримку Україні. А системи ППО — одне з того, що вкрай необхідне українським Силам оборони

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про те, що новини щодо надання Україні систем ППО можуть з’явитися ще до саміту НАТО у Вашингтоні. Він наголошував, що сильна протиповітряна оборона є однією зі складових успіху України.

До речі, питання про нову штаб-квартиру для управління військовою допомогою Україні розглянуть на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні. Це стане гарантією довгострокової прихильності Альянсу безпеці країни, яку проголосили "мостом" до можливого членства Києва.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову зі своїм британським колегою Девідом Кемероном. Вони обговорили низки важливих і актуальних питань. Це стосувалося й майбутнього саміту НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 20:56