Житель Слов’янська здався поліції та зізнався у сприянні терористам

29 ТРАВНЯ 2018 10:10

Співробітники поліції виявили екс-бойовика, який повідомив, що жалкує про свій вчинок, і побажав надати свідчення своєї протиправної діяльності. Чоловік укріпляв блокпост на в’їзді до міста, а також здійснював незаконну фільтрацію громадян.

На сайті Нацполіції зазначається, що практично відразу після захоплення Слов'янська, у квітні 2014 року бойовики почали зводити навколо міста укріплення, що мали перекривати вільний в'їзд та виїзд автотранспорту. У цій справі їм допомагали деякі місцеві жителі, які розраховували, що «нова влада» протримається довго і у подальшому про них «не забуде».

Одним з тих, хто почав служити окупантам, був 43-річний слов’янець. Він допомагав організовувати блокпост на дорозі поблизу солоних озер, а потім чергував на ньому, перевіряючи автомобілі.

Зараз чоловік активно співпрацює зі слідством та розповідає співробітникам Слов'янського відділу поліції, що обіцяних грошей від бойовиків він не отримав і тепер «зрозумів свою помилку».

Наразі відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 260 (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Події, 29.05.2018 10:10