NASA і Boeing спільно розробляють літак зі складним крилом

23 СІЧНЯ 2018 12:46

Фахівці підконтрольного Boeing і NASA проекту Spanwise Adaptive Wing розробили особливий сплав, за допомогою якого можна робити легкі складні крила.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на You Tube.  

Ідея створення гнучкого крила не нова, але всі розробники, які намагалися зробити щось подібне раніше, неминуче стикалися з труднощами - гідравлічні механізми, що використовувалися для згинання крил, були громіздкими, важкими і тому літак, оснащений ними, мав більше недоліків, ніж переваг.   

Нові ж приводи, розроблені NASA спільно з Boeing і декількома дослідницькими центрами, легше старих прототипів на 80%. Зроблені вони із сплавів з «пам'яттю форми», а ще їх можна використовувати навіть в надзвукових літаках.  

Матеріал, з якого виготовлені крила, теж показав себе дуже добре, залишаючись стабільним протягом усіх трьох польотів, чого не можна було сказати про інших матеріалах, які намагалися застосувати для подібних цілей раніше.  

Розробники вважають, що в майбутньому у них вийде робити більш легкі і прості конструкції з більш довгими і вузькими складними крилами.   

Це дозволить скоротити споживання палива, а ще допоможе літакам підлаштовуватися під складні повітряні умови і полегшить надзвукові польоти.

 

Технології, 23.01.2018 12:46