AREE: космічний апарат для дослідження поверхні Венери

02 ЖОВТНЯ 2017 14:57

У рамках минулої нещодавно конференції Innovative Advanced Concepts американське аерокосмічне агентство NASA представило ряд цікавих напрацювань і проектів, одним з яких виявилася дуже цікава модель ровера для дослідження поверхні Венери.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на NASA.  

Модель дістала назву AREE - Automaton Rover for Extreme Environments і розроблена експертами з лабораторії по вивченню реактивного руху (NASA Jet Propulsion Laboratory).   

Конструкція венерианського апарату може витримати температуру до 450 градусів Цельсія і тиск, земний, що перевищує, в 90 разів.   

При цьому конструкція апарату AREE використовує несприятливі умови у своїх цілях: енергія виходить за рахунок потоків вітру, а бортовий комп'ютер витримує навіть такі тяжкі умови експлуатації.   

Передача інформації здійснюється азбукою Морзе за допомогою рухливого маніпулятора з дзеркальним відбивачем, а ретрансляторами виступають повітряні кулі, розміщені у верхніх шарах атмосфери другої планети від Сонця.  

Вони передають сигнал на орбітальну станцію, а вже станція - на Землю.   

Відмітимо, що в розробці AREE брав участь голландець Тео Янсен, відомий завдяки створенню скульптур, що нагадують скелети тварин, які можуть пересуватися під впливом вітру по піщаних пляжах. Венерианський ровер має безліч схожих з творчістю Тео.  

За словами дослідників, маніпулятори були створені особисто паном Янсеном.   

Їх довжина і додаткові вузли дозволять апарату AREE переміщатися по грубій поверхні Венери і вставати «на ноги» після падіння. Згори апарату встановлений захист з особливого матеріалу, здатного витримати сильні вітри Венери. 

 

Технології, 02.10.2017 14:57