Ford може бути ще одним фігурантом «вихлопного скандалу»

11 СЕРПНЯ 2017 10:08

Федеральне міністерство транспорту доручило перевірити модель Ford Mondeo на предмет фальшування показників викидів у атмосферу в режимі перевірки. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

Німецькі відомства підозрюють автовиробника Ford у застосуванні незаконних систем, що приховують реальні показники викидів у атмосферу під час тесту авто. 

Федеральне міністерство транспорту звернулося до Федерального відомства автомобільного нагляду задля проведення перевірок моделі Ford Mondeo на предмет фальшування показників вихлопів в режимі перевірки. 

Голова німецького підрозділу Ford Ґуннар ГЕРРМАНН (Gunnar Herrmann) заявив у коментарі, що його компанія «ані мухлювала, ані дурила».

Як повідомлялося, у 2015 році розгорівся так званий «вихлопний скандал» довкола приховування програмним забезпеченням у машинах авто гіганта Volkswagen реальних показників вихлопів. 

Volkswagen був вимушений відкликати сотні тисяч автомобілів для їхнього переобладнання. Згодом з'ясувалося, що маніпулятивне ПЗ у своїх авто використовувала і низка інших, передусім німецьких, автовиробників.

 

Світ, 11.08.2017 10:08