Фото: Генштаб ЗСУ

Український феномен: у Міноборони охарактеризували контрнаступ ЗСУ

Силам оборони вдається наступати на Сході та Півдні України. При цьому українська армія має менші втрати, ніж у ворога. 

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"У нас є успіхи. І ми цього тижня непогано просувалися у всіх напрямках. Тут питання не в просуванні. Наші Збройні сили сьогодні здійснюють речі, які можна назвати військовим дивом", — сказала Маляр.

За словами заступниці міністра, росіяни мають перевагу у техніці та живій силі, проте це не заважає українським захисникам просуватись вперед. До того ж, наголосила Маляр, результат ЗСУ потрібно оцінювати не лише визволеними кілометрами території, а й тим, наскільки якісно Сили оборони знищують ворожі склади із боєприпасами, які росіяни могли застосувати по території України.

У Міноборони зазначають, що наступ можливий тоді, коли є перевага в озброєнні і кількості особового складу. Українці бійці, попри це, продовжують наступ і мають успіх.

"Наші рухаються, і тут питання не в кілометрах. Те, що вони йдуть вперед і на Сході, і на Півдні — це український військовий феномен", — сказала Ганна Маляр.

Додамо, Збройні сили України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку. За минулий тиждень наші військові, попри щільний вогонь ворога та замінування, звільнили там два квадратних кілометрів території. У Міноборони зазначають, що Росія підтягує на Схід велику кількість військ, зокрема свої професійні підрозділи. Однак українські війська просувалися вперед на південному фланзі довкола Бахмута.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що український наступ відстає від графіка, але все йде за планом. Резніков наголосив, що українські генерали та командири бачать реальну ситуацію на полі бою. 

Водночас в Інституті вивчення війни пояснили, що контрнаступ ЗСУ не може відбуватись швидко через те, що Росія мала багато часу підготуватися. Також Україна, на відміну від Росії, оптимізує свої операції таким чином, щоб зберегти власні сили внаслідок повільнішого просування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 16:42